Ärripurrit

sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Hämmästyttävä näky

Ruutilla on tapana kuskata koirien sängyistä nallet, tyynyt ja petivaatteet ympäri huushollia. Siinä ei siis ole mitään ihmeellistä sinänsä, petien "tuuletus" kuuluu Ruutin jokapäiväisiin aamutoimiin. Mutta ihmeellinen oli näky, joka odotti oven takana eräänä aamuna, kun unentokkurassa kömmin suihkusta kahvinkeittoon.
Eteisen lattialle oli loihdittu pehmoasetelma, jonka toteutus on vaatinut selvästikin taiteellista näkemystä ja herkkää otetta. Erityisesti nallejen asettelu käsikkäin - vai pitäisikö sanoa tassukkain - on vaatinut tekijältä suurta tarkkuutta. Ja nallukoiden yläpuolelle aseteltu sydäntyyny viimeistelee työn puhuttelevalla tavalla =)

Meidän monilahjakas karvalapsi, joka jo rääpäleenä rakensi pissapapereista majoja, on näin osoittanut omaavansa myös taiteellista silmää.
Nämä kuvat on lojuneet muistikortilla useamman tovin ja vasta tänään niitä koneelle siirtäessäni kiinnitin huomiota päivämäärään... Oli kaiken lisäksi ystävänpäivän aamu, kun tämä tilateos askarreltiin ilokseni..................?


Teoksen ikuistaminen oli yllättävän vaikeaa siihen nähden, että kuvauskohde on eloton ja pysyy paikoillaan. Taiteilija itse rakastaa kovin kameroita ja halusi ehdottomasti jokaiseen kuvaan mukaan. Karvaisen Taiteilijan sapotointiyritysten johdosta suurin osa kuvista näytti tältä ^^