Ärripurrit

tiistaina, syyskuuta 22, 2009

Kuusamoilua

Elokuun 30. päivä sulloimme autoon käsittämättömän määrän kalastusvälineitä ja ulkoiluvarusteita, kaksi kameraa, kaksi cairnterrieriä ja itsemme. Määränpäänä oli Kuusamo, jonne pakenimme viettämään viimeistä kesälomaviikkoa erämaamökkiin. Lelu pääsi hemmottelulomalle vanhempieni hoiviin siksi aikaa, kun muu ärripurrilan väki vietti erakkoelämää Kuoliossa.
Nasu myrskyluodon maijana
Lomaviikko sujui luonnossa liikkuen, kuvaten ja kalastellen. Ja koirut kulki tietysti kaikkialla mukana. Sää oli lämmin ja muutenkin hyvin suosiollinen, joten Kuusamon hulppeissa maisemissa oli nautinnollista samoilla ja nauttia joutenolosta.

laivakoira-Ruuti

Nasu ja Ruuti nautti mökkielämästä ihan villikkoina. Kuusamossa otukset hankki uusia elämänkokemuksia... näki elämänsä ensimmäset porot, pääsi ekaa kertaa veneeseen ym. jännää. Kuusamossa ne otti ihan oma-aloitteisesti myös tavakseen saunoa. Joka ilta höppänät tunki mukaan rantasaunaan, hyppasi lauteille istumaan (Ruuti ylimmälle) ja kökötti tyytyväisinä löylyissä pitkän tovin.

Soutuveneessä koirut matkasi ensimmäistä kertaa elämässään. Veneily sujui yllättävän hyvin vilkkaiden otusten kanssa. Parin tunnin veneretki sujui ihan leppoisissa tunnelmissa. Höselö-Ruuti oli itse rauhallisuus ja otti paikkansa soutajan vierestä.
Nasu toimitti tähystäjän virkaa ja bongaili lintuja.

Uusien ja jännittävien juttujen lisäksi otukset harrasti tietysti myös tuttuja, vapaavalintaisia kuvioita:

keppileikkejä


uimahyppyjä ja mulimista


suolla & rämeessä kaahailua

... ja pitkiä patikkaretkiä haastavissa & upeissa maastoissa.
Tässä Nasu Oulangalla Kiutakönkään maisemissa.

Loma oli aivan mahtava ja Kuusamo vielä mahtavampi. Haikein mielin palasimme kotiin muistikortit kuvia täynnä ja monenmonta kokemusta rikkaampina. Kuusamo oli elämys ja sinne taidetaan suunnata nenät toistekin.