Ärripurrit

sunnuntaina, elokuuta 05, 2007

RotuRace 2007


Eilen juostiin Hyvinkään vinttikoiraradalla RotuRace, jossa sai kaahata ihan luvan kanssa ilman nopeusrajoituksia. Pikkumamman luotsaamana kisaan lähti 2 cairn- & 1 westiejoukkuetta. Jo legendaarisessa Kilttikansan Kivikovat-joukkueessa juoksi cairnit Pösö, Nasu, Ruuti & Toivo. Nuoriso-osastoon kuuluva Ruuti oli alunperin varakoira ja paikkasi joukkueesta juoksujen takia poisjäänyttä Mokkaa. Toisessa cairnjoukkueessa Luolamiehet & Ladyt juoksi Mosse, Maisa, Nelli & Topi. Ruutin sisko Maisa ja mummo Nelli joutuivat nekin varakoirina ja harjoittelematta radalle. Maisa juoksi tästä huolimatta ihan mallikelpoisesti, mutta mummu hyytyi heti lähtölinjalle. Nelliä mokoma viehe ei olisi voinut enää vähempää kiinnostaa. Onneksi tämä oli ennakkoon arvattavissa ja paikalle olikin hankittu varasprintteriksi Koirasen Jari, joka pyyhälsi vieheen perässä kuin parempikin markuspöyhönen.
Kilttikansan Kivikovat Pösö, Nasu, Ruuti & Toivo

Westiejoukkueessa kaahasivat lenkkikaverit Freddy, Kaapo & Veeti, sekä tamperelaisvahvistus Ekku. Veetillä lopahti myöskin kiinnostus juoksemiseen heti kättelyssä, joten pikkumamma joutui itse juoksemaan tosiblondien ankkuriosuuden. Muut joukkueen nelijalkaiset suoriutuivatkin osuudestaan varsin hienosti. Muumi sai tänä vuonna tyytyä varakoiran asemaan ja suoritti osuutensa kannustusjoukoissa... jossa epäilemättä onkin parhaimmillaan =)

Westiet Freddy ja Ekku ovat isä ja poika. Myös cairnjoukkueissa nähtiin sukulaisia enemmän ja vähemmän; Nelli on Nasun emä ja näinollen Ruutin ja Maisan mummo. Pösö on neitosten isä ja Toivo niiden velipuoli, eli Nasun poika ensimmäisestä pentueesta Kostin kanssa. Lisäksi Vuokilan Sallan luotsaamassa Viritetyt Vehkeet-joukkueessa juossut Mauri on Nasun isä. Pienimuotoinen sukukokous siis =)

Cairneja kolmessa sukupolvessa: Nelli, Maisa, Ruuti, Nasu & Toivo
Kilttikansan Kivikovat kiilasi itsensä miniluokassa palkintopallin tuntumaan, neljänsiksi. Vaikka Kivikovat on tunnetusti hurjia menijöitä, sijoitus ylitti odotukset ja on paras kautta aikojen. Luolamiehet & Ladyt sijoitus oli 15. ja muiden cairnjoukkueiden 12. ja 18. Tosi Blondit ei ihan kärkisijoja kolkutelleet, vaikka mainiosti juoksivatkin.
Yksilöajoissa Nasun oli jälleen cairnien nopein. Toiseksi nopein oli Pösö, kolmanneksi Mauri ja neljänneksi... ylläri, ylläri... pikkuinen Ruuti! Tästä voisikin päätellä, että geeneistä ne vauhtivaratkin tulee.
Kiitokset kaikille mukana olleille cairnisteille & westikkäille ihanasta päivästä. RotuRace on kyllä ehdottomasti yksi vuoden parhaista koiratapahtumista!

(kuvat: Hanna)