Ärripurrit

lauantaina, lokakuuta 27, 2007

Ristiinassa kettua tapaamassa

Torstaina huristeltiin Ristiinaan luolatreeneihin Jutan, Nasun, Mokan & Maisan kanssa. Paikka & kouluttaja oli meille ihan uusi tuttavuus ja löytyi parsonharrastajien ystävällisellä avustuksella. Matkaan lähdettiinkin yhdessä näiden parsonistien kanssa ja treeneihin osallistui 4 parsonia + 3 cairnia. Parsonit toimi treeneissä kuin vanhat tekijät ja niiden suorituksia oli mielenkiintoista nähdä. Nuorin parson oli vasta 5 kk ikäinen vauva, joka oli vain tutustumassa ja ottamassa tuntumaa paikkaan.
Cairneiltakin treenit sujui ensikertalaisiksi ihan lupaavasti. Nasu on ollut aiemmin yhden kerran tutustumassa kettuun, mutta nämä oli sillekin ekat oikeat treenit. Nasu kävi tosi kuumana ja haukkui kettua raivokkaasti. Meinasi siinä sivussa mennä kouluttajan sormetkin päreiksi ylikuumentuneessa cairnsilppurissa... Luolastoon Nasua ei kuitenkaan vielä edes yritetty laittaa, vaan se kannettiin treeneistä ulos juuri kun oli hanakammin käymässä kettuun reikäpellin läpi. Koiralle jätettiin niinsanotusti himo päälle.
Nasun Mokka-sisko käyttäytyi treenitilanteessa vähän ujommin ja tarvitsi omistajalta enemmän tukea. Maisa-tytär taasen oli hyvinkin lupaava. Otteet oli samankaltaiset kuin äitikoiralla, joskin nuori ikä ja kokemattomuus tietysti näkyvät tässäkin tilanteessa. Kaikilta kolmelta löytyi kuitenkin riistavietti ja kouluttaja suositteli jatkamaan treenaamista, varsinkin Nasun ja Maisan kanssa. Uusi treeniaika onkin jo Ristiinaan sovittu.