Ärripurrit

torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Luolatreeneissä

Tänään taas Ristiinassa luolatreeneissä. Onneksi ilma on viilentynyt viikon sateiden myötä, niin voitiin vielä nämä treenit pitää ennen kesätaukoa. Eikä kukaan neitokaisista ollut edes juoksussa, vaan kerrankin saatiin koko kööri mukaan.
Autoon pakattiin siis Jutta, Nasu, Ruuti, Maisa ja turisti-Mokka ja nenät kohden Ristiinaa. Tänään muistettiin vihdoin nollata matkamittari ja katsoa paljonko treenireissulle todellisuudessa tulee matkaa... Edestakainen matka 231 km. Eli ei paljon mitään, kun on näin loistava harrastus kyseessä =)
Tämän takia oikeasti jaksaa ajella. Treenit meni taas niiiiin valtavan hyvin, että semmoista onnistumisen iloa ja pelkkää riemua koko reissu. On ihan uskomatonta, miten isoja edistysaskelia otetaan, kun asia on saanut kypsyä koiran päässä pari viikkoa onnistuneen treenin jälkeen. Viimeksi Nasulla & Maisalla kulki jo hyvin, mutta tänään taas entistä paremmin. Luolastoon meno on edelleen se isoin kynnys, mutta kun alkuun päästään siellä kuljetaan jo pitkät pötköt reippasti edeten. Ja kohtaamiset ketun kanssa hyvällä agressiolla.
Ruutihan on kolmikosta treenannut vähiten, tänään mukana vasta kolmatta kertaa. Nyt irtosi Ruutistakin jo kunnon rähinää nenäkkäin ketun kanssa. Kulkeminen luolassa ei vielä onnistu, koska toimii edelleen liiaksi ajavalla saalistusvietillä, mutta Ruutillakin riistavietti selvästi syttymässä. Kettua tavoiteltiin reikäpellin läpi sen verran tosissaan, että kouluttajan kättäkin nappastiin siinä sivussa... Vanha viidakon laki kuulema sanoo, että koiranomistaja on kouluttajalle velkaa viskipullon per purema. Meikäläinen taitaa olla jo kolme pulloa velkaa - kalliiksi tulee reenit... Saakohan viskiä ostaa ihan pienen pienissä pulloissa?
Kuvassa supikoira. Eikun sehän onkin meidän kaunis Ruuti =)