Ärripurrit

torstaina, lokakuuta 29, 2009

Vielä kerran kettujahtiin

15.10. pakkasimme autoon viisi koiraa & itsemme ja huristelimme kohti Ristiinaa ja Airiaisten tilaa. Lähes vuoden tauon jälkeen palasimme keinoluolastolle vielä kerran. Oli tarkoitus katsoa, miten tauko oli vaikuttanut ja tehdä ratkaisuja siltä pohjalta.... Luolaharrastus kolmen otuksen kanssa oli siis katkolla. Loputtomasti ei tätä lajia voi treenata, eli harrastus loppuu ellei koiraa saada kokeeseen. Edelliset treenit ennen taukoa oli menneet vähän kehnosti, lähinnä tyhjänluolan tarkastuksen suhteen. Karin suosituksesta pidimme treeneissä taukoa ja jätimme asian muhimaan koirien päähän. Tauko tosin venähti aiottua pidemmäksi Ruutin pentujen, muuton ym tohinoiden takia....
Oli todella mukavaa päästä Ristiinaan pitkästä aikaa, vaikka lopputulos olikin se, että Nasun & Ruutin ura luolakoirana päättyy. Nasu on turhan räksyttäjä ja Ruutilla ei ole riittävästi riistaviettiä. Saalistusviettiä sillä kyllä löytyy runsaastikin, mutta riistavietti onkin sitten jo eri asia. Ruutia kiinnostaa kettu vain taivasalla, muttei se ymmärrä miksi otusta pitäisi jahdata ahtaista onkaloista. Kaikkein mieluiten se vain "tappaisi" supinnahkaa tai kaahaisi sen perässä hirveällä raivolla. Tarvitaan näköhavainto, jotta Ruutissa piilevä suuri metsästäjä herää eloon =)

Jutan Maisalla treenit sujui kuitenkin varsin mallikkaasti ja treenit jatkuu parin viikon päästä Ristiinassa. Ihan mahtavaa! Hienoa, että kolmikosta sentään joku jatkaa. Pääsee kasvattajakin vielä Maisan siivellä treenaamaan, ennenkuin omista koirista päästään nuorempaa sukupolvea kokeilemaan luolilla.
Lelu & Mokka oli Ristiinassa mukana turisteina ja kepokin saatiin houkuteltua tutustumismatkalle luolatreeneihin.