Ärripurrit

maanantaina, elokuuta 04, 2008

Kesäretki Kuopioon

Torstaina pakkattiin kartanonrouvan kanssa itsemme & Nasu & Plättä ooppeliin ja suunnattiin keula kohden Kuopiota. Tarkoituksena oli osallistua kolmepäiväiseen Savoshow-näyttelyyn. Muu ärripurrilan väki jäi Jutan & vanhempieni hoitoon.
Kuopiossa retkikuntamme pääsi Finndanes-mopsilaan majoitukseen, jossa majoittui myös Tuija koirineen. Viikonloppu vietettiinkin 14 koiran laumassa ja vieläpä ihan sulassa sovussa. Enemmistö laumassa oli mopseja, mutta mukana touhusi myös sheltti, whippet, englannin setteri, afgaani, chihuahua... ja yksi cairn =)


Kotoa lähtiessä oli helle, mutta perillä riehui ukkosmyrsky. Ensimmäinen näyttelypäivä olikin yhtä kaatosadetta ja mutapainia. Reppuun oli tietysti pakattu mukaan pelkkiä kesähepeniä, joten näyttelypäivän päätteeksi oli lähdettävä shoppailemaan lämpimämpiä loimia paikallisesta marketista. Säästä huolimatta päivä oli kuitenkin erittäin onnistunut: Hannan Plätästä leivottiin FIN MVA ja Tuijan mopouros sai sertin. Nasun saalis kehästä oli VAL ERI2. Illalla vietettiin Läpän valiojuhlia, joissa nautittiin tietysti täytekakkua ja kuoharia. Illan extremeosio oli 14 koiran lenkitys neljän ihmisen voimin.
Lauantaina saatiin jo nauttia auringonpaisteesta ja näyttelystä kesäisissä tunnelmissa. Päivän menestyjät oli Tuijan mopsirouva, joka sai sertin ja Tuulan tytär Lotta, joka oli junnuhandler-kisassa päivän paras ja piirinmestari. Nasu saalis jälleen VAL ERI2.
Illalla lähdettiin koko koiralauman kanssa Tuulan sukulaisten mökille, jossa meitä hemmoteltiin saunalla ja ihanalla grilliaterialla. Mökillä temmelsi meidän lauman lisäksi isäntäväen mopsi, nöffi & norwich, sekä sukulaisten corgi. Parhaimmillaan siis 17 koiraa ja edelleen kaikki hyvässä yhteisymmärryksessä. Nasu otti mökkeilystä kaiken mahdollisen ilon irti riehumalla kepin kanssa, juoksemalla päättömästi ja uimalla saunarannassa.
Sunnuntaina oli sitten edessä viimeinen rutistus näytelmissä. Nasulle kehästä VAL ERI4, eli ei kotiinviemisiä Kuopiosta tällä kertaa. Laihasta saaliista huolimatta viikonloppu oli ihana ja ikimuistoinen. Kotimatkalle lähdettiin hyvillä mielin ja kolmen päivän urakoinnin jälkeen festariväsymys alkoikin jo saada otetta.

Tuulalle tuhannet kiitokset vieraanvaraisuudesta ja kaikille muillekin asianomaisille mukavasta viikonlopusta & seurasta. Tämän paremmin ei voisi kesälomaa käynnistää!
Kiitokset myös kotijoukkojen hoitajille.

2 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home