Ärripurrit

keskiviikkona, lokakuuta 15, 2008

Luolatreenejä

Luolatreenejä Ristiinassa on jatkettu kohtuullisella menestyksellä.
4.9. treeneihin lähdettiin Nasun ja Ruutin kanssa, mukana ensikertalainen Hirmu ja Henna. Sattumoisin treeneihin tupsahti paikallinen cairnkasvattaja kahden cairninsa kanssa. Rodunedustajia nähtiin siis useampia läsnä, mikä on harvinaista herkkua. Ensiksi toimeen pääsi Nasu & Ruuti. Tällä kertaa kumpikin laitettiin "torvesta" läpi useamman kerran, jotta oppivat ettei luolaan enää pääse muuta kautta. Kumpikin tarvii apuja vielä melkoisesti, mutta vaihtehtoja ei jätetty. Varsinkin Nasulla osa vastustelusta on pelkkää pelleilyä. Se kulkee luolastossa hyvin ja ketun perään on kiire, mutta ei halua kulkea torvesta. Siitä kuitenkin mentiin ja "käynnistysvaikeuksien" jälkeen edettiin hyvin viimeiselle lipulle, jossa kettu haukuttiin innokkaasti.
Ruutille avattiin vielä kansia avuksi, mutta torvesta sekin sisään. Ruuti eteni hyvin ja haukkui hyvällä asenteella. Palkaksi se sai vielä repiä supin nahkaa luolan ulkopuolella, jotta pääsisi viettipäämäärään ja saataisiin motivaatiota vielä nostettua.
Ensikertalainen Hirmu pääsi tutustumaan kettuun luolalla ja ulkona häkissä, muttei pikkuneitokaisesta irronnut vielä oikein mitään. Se ei ollut pelokas, muttei myöskään kiinnostunut ketusta. Hirmu on kuitenkin niin nuori, ettei siltä tarvi vielä paljoa odottaakaan.
Hyvät treenit, vaikka tältä reissulta sainkin melkoiset leimat käsiini. Torvella tarvittaisiin maalimiehen hihat (ainakin ärripurrilan muskelineitojen kanssa), jottei seuraavana päivänä kukkisi käsivarsissa tassunjäljet muistona.
=)

27.9. järjestin Ristiinassa cairnharrastajille tutustumisen luolatreeneihin. Tapahtuma järjestettiin Karin luolastolla & ohjauksessa, kuten tavalliset treenimmekin. Ärripurrilan väestä osallistui Nasu, Ruuti, Pösö & Hirmu. Kahden viimeksi mainitun esitykset jäi melko vaatimattomiksi... Pösö taitaa jatkossa keskittyä Annen kanssa hakutreeneihin ja Hirmu saa kasvaa kotona & palata yrittämään luolahommia ensi keväänä.
Nasu & Ruuti toimi tapahtumassa esimerkkikoirina ja pääsivät siinä siivellä treenaamaan. Kolmen viikon tauon aikana asiat oli muhineet koirien päässä ja palikat alkoi loksahtaa paikoilleen. Yllätys oli melkoinen, kun Nasu sujahti torvesta sisään epäröimättä. Se eteni vauhdikkaasti viimeiselle lipulle asti ja haukkui raivokkaasti. Ja heti perään toisto. Torvi sujui edelleen! Jippii, mikä työvoitto!! Nasu oli tällä kertaa tosi hyvä ja Karikin innostui niin paljon, että alkoi ehdotella koetta marraskuussa...
Ruutikin kulki jo torvesta, mutta tarvii vielä sen verran apuja, että avasin luukun ja huhuilin ekalta pesältä. Loppu sujui ihan mallikkaasti siltäkin, vaikka alkumatkassa tuli piippausta jonkinverran haukun sijaan. Mahtavaa onnistumisen iloa ja tosi mukava päivä cairnistien kanssa muutenkin!

9.10. huristeltiin taas Ristiinaan Nasun & Ruutin kanssa. Mukana pitkästä aikaa Maisa & Jutta. Treenit sujui vaihtelevalla menestyksellä. Torvi ei enää ole ongelma, mutta Ruuti oli jotenkin löysä, eteni huonosti, peruutti ja piippasi. Kun otettiin pelti välistä, se motivoitui paremmin ja haukkui agressiivisemmin. Nasulla ihan ok treeni ja torvesta sujahti niinkuin olisi siitä aina kulkenut =)
Uutena asiana Nasulla kokeiltiin koetta ajatellen tyhjän luolan tarkistus. Jälleen torvesta sukkana läpi ja kuinkas sitten kävikään... Järjetöntä haukkua läpi luolaston. Ongelmia siis tiedossa ja kokeen voi unohtaa ellei suuta saada suppuun.
Maisa on ollut treeneissä viimeksi 4 kk sitten. Se teki kuitenkin ihan loistavan treenin ja on tämän cairnporukan lupaavin ehdottomasti! Maisa ei ole aiemmin mennyt torvesta, mutta jouduin auttamaan vain vähän ja loppu oli ihan valmista suorittamista. Liekö harrastanut mielikuvaharjoittelua tauon aikana, kun oli niin suurin harppauksin edistynyt.
Nyt pidetäänkin kaikilla pitempi tauko, joka toivottavasti on yhtä tehokas kuin Maisalla.
=)