Ärripurrit

sunnuntaina, toukokuuta 16, 2010

Ryhmänäyttely Turengissa

15.5. pakkasin autoon kasvattini Duffyn & Rymyn ja suuntasimme nenät kohti Turenkia. Hurjina nuoruusvuosina Turengissa käytiin ainoastaan kuuntelemassa Popedaa, mutta nykyään siellä voi jo tehdä muutakin.... kuten koiranäytellä =)
Hellehän oli melkoinen, mutta päivä siitä huolimatta oikein onnistunut ja seura mitä parhainta. Varjoisan katoksen alle pystytettiin pieni cairnistien leiri, joten tunnelma oli tiivis ja hauskaa piisasi. Läsnä oli myös Tiina & Lego, joita on aina mukava tavata.

Rymyllä oli edessä ensiesiintyminen kehässä, pentunäyttelyt ja matchit on jääneet siltä väliin, eikä muutenkaan ole paljoa harjoiteltu. Neitokainen esiintyi kuitenkin iloisesti ja reippaasti, joten olin siihen varsin tyytyväinen. Rymyn kohdalla voisi jopa sortua toivomaan, että se olisi kehässä vähemmän iloinen =)
Pojilla meni sitten vieläkin paremmin, Duffy oli PU3 ja Lego Tiinan handlauksessa PU2. Duffy & Rymy oli siisteissä, mutta todella laihoissa turkeissa, joten olen tuloksiin todella tyytyväinen. Nyt vain toivotaan pikaista karvankasvuilmiötä tulevia koitoksia silmällä pitäen...

Tuomarina toimi Markku Kipinä. Alla arvostelut ja valokuvathan jäi tietysti ottamatta.

Ärripurrin Mustanaamio, om. Henna Hellsten
" Feminiininen, kooltaan, mittasuhteiltaan kaunis narttu. Hyvä kallo, kauniit silmät. Hyvä kaula. Hyvä purenta. Eturinta saa täyttyä, pysty lapa. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvänlaatuinen, mutta niukka turkki tänään. Liikkuu edestä hyvin, mutta takaraajat jäävät rungon alle. Hyvä häntä."

JUN EH 2

Ärripurrin Teletappi, om. Hanna Raijas
" Tasapainoisesti kulmautunut, hyväluustoinen uros. Hieman pituutta lanneosassa. Hieman ulkokierteiset eturaajat. Hyvä kallo, korvat, silmät. Vahva purenta. Hyvälaatuinen turkki, joka ei parhaassa kunnossa tänään. Hyvä häntä. Liikkuu hyvällä sivuliikkeellä. Hyvä luonne."

AVO ERI 2, PU 3

Nordcairn's Cotton Eyed Joe
"Kooltaan, mittasuhteiltaan erinomainen, ryhdikäs uros. Erinomainen turkki. Erinomainen ylälinja. Hyvä häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Ikäisekseen hyvä runko. Hyväilmeinen pää. Hyvä purenta. Liikkuu ja esiintyy hyvin."

NUO ERI 1, PU 2, VASE