Ärripurrit

keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010

Kuusamoilua 2

20. elokuuta pakattiin koirat, kimpsut & kampsut autoon ja suunnattiin nenät kohti Kuusamoa kesäloman viettoon. Kuten viime vuonnakin, Lelu pääsi vanhempieni hoiviin omaa lellikkilomaa viettämään ja cairnikaksikko mukanamme retkeilemään Kuusamoon.
Kuusamon maisemat oli vaikuttavat ja luonto elämys - tälläkin kertaa. Kuvauskelit ei olleet parhaat mahdolliset, mutta jäipähän enemmän aikaa samoiluun... Paljon patikointia, uusia retkikohteita, ajettuja kilometrejä matkalla tuntemattomaan, bongattuja metsänasukkeja ja siivekkäitä. Kalaa ei tälläkään kertaa saatu ja suunniteltua koskenlaskua ei ehditty toteuttaa. Eipä silti harmita. Kameran muistikortillekin jotain reissusta tarttui ja kuvatessa törmää muuhunkin kuin kuvauskohteisiin. Koskikaroja Käyläkoskella kuvatessa juttusille lyöttäytyi mukava herrasmies, jonka juttuja olisi kuunnellut vaikka koko viikon... sävellystä, elokuvatuotantoa ja todellista Kuusamon tuntemusta. Omituinen, mutta hauska kohtaaminen.


Näkymä mökkirannasta. Mökki oli hulppea ja ihan omassa rauhassa. Ei mitään rukameininkiä...

Lintuja ja eläimiä nähtiin tosi paljon. Ihan kirjaimellisesti lähes törmättiin metsoakkoihin ja hirveä tuijoteltiin silmästä silmään lähietäisyydeltä. Kuukkeli saatteli meitä Oulangan metsässä ja valtava määrä bongauksia muutenkin. Poroja tietysti nähtiin myös.

Näitä taas ei onneksi nähty... pelkkä kyltin näkeminen toi lisäjännitystä samoiluun oudoissa metsissä. Ainoat karhut, ahmat ja ilvekset nähtiin Suurpetokeskuksessa turvallisesti aidan takaa =)


Loma oli liian lyhyt ja kotiinpaluu tapahtui haikeissa fiiliksissä. Tässä meidän resupellet mökin rappusilla lähtötunnelmissa.


Kuusamo on