Ärripurrit

keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010

Tuomarikoulutusta


5.9. huristelimme Jutan & Maisan kanssa Ristiinaan. Maisaa oli pyydetty yhdeksi harjoitusarvosteltavaksi uusien LUT-tuomareiden koulutustilaisuuteen. Paikalla oli tuomarikokelaita kuusi ja jo tuomarioikeudet omaavia konkareita varmaan saman verran. Muut harjoituskoirat oli sakuja, parsoneita, mäykkyjä... Olikin oikein mukavaa, että tämmöinen luolakokeissa harvinaisempi otus kuten cairn, oli kutsuttu mukaan koulutukseen.

Maisan "koesuoritukset" eteni kuten aiemmin oikeissa kokeissakin: tyhjänluolan tarkastus jotenkuten hyväksytty, koska koira antaa ääntä liikaa. Ketulle lähtee innokkaasti ja läpäisee ahdingon vaivatta. Etenee jonkin matkaa, kunnes alkaa tuttu hippaleikki ja eestaas ravaaminen. Ei uskalla ottaa kettuun kontaktia ja painostaa sitä, joten koe keskeytetään.
Maisan suoritus vastasi siis lähinnä päivän viihdeosiota =) Tuomarit oli kuitenkin oikein kiinnostuneita näkemään tämänkin rodun "tositoimissa", koska suurimmalle osalle cairn oli luolilla ihan uusi tuttavuus. Kommentit oli oikein kannustavia ja positiivisia, vaikka Maisan ura luolilla loppuikin tähän. Ehkä se riittävän riistaviettinen yksilökin vielä joskus osuu kohdalle...
Onhan näitä cairneissakin, vaikka kovin harvassa tuntuvat olevan.
Hieno kokemus jokatapauksessa päästä tällaistakin tilasuutta seuraamaan.
(Maisan kuva: Sassa)