Ärripurrit

perjantaina, maaliskuuta 04, 2011

Luolilla Ristiinassa

14.11. järjestin jälleen Cairnterrierikerholle tutustumispäivän luolatoimintaan. Tuttuun tapaan kokoonnuimme Airiaisille Ristiinaan, Karin & Ninan ohjaukseen. Osallistujia oli peräti 17 ja mukana oli useampi kasvattajakin tällä kertaa. Ärripurrilan väestä mukana oli Vauhti, Duffy, Rymy ja mallikoirana toiminut Maisa.


Cairnporukan nuorimmat kokelaat oli viisikuinen Vauhti ja puolivuotias Sohvi (Prankster's Star Sapphire). Tämän ikäisten kanssa ei varsinaista luolatreeniä voi vielä aloittaa, mutta pennut on hyvä tuoda tutustumaan luolastoon ja hajuihin jo varhaisessa vaiheessa.

Pennut tuotiin tutustumaan luolastoon yhdessä. Tarkoitus oli, että ne saisivat tukea toisistaan ja saisivat leikin varjolla mukavan ja rohkaisevan ensikosketuksen lajiin.
Molemmat pennut suhtautuivatkin touhuun rennosti ja kiinnostuneesti. Ne touhusivat luolastolla esimerkillisen reippaasti ja rohkeasti. Siispä varsin lupaava aloitus näiltä koirantaimilta =)



Lopuksi kakarat saivat leikkiä keskenään dummylla ja supinnahkalla... lystiä kaksikolla riitti.
Mielenkiintoista nähdä, mitä näistä otuksista isoina tulee. Sohvin kasvattajan Tarun kanssa olimme nuorisoon luonnollisestikin kovin tyytyväisiä ja leikkimielisesti teimme jo tulevaisuuden jalostussuunnitelmia =)

Duffy & Rymy eivät osoittaneet luolilla erityisiä taipumuksia. Kumpikin käyttäytyi ihan rohkeasti ja Duffy innostui ulkona vähän haukkumaankin ketulle. Riistaviettiä ei kummaltakaan taida kuitenkaan löytyä riittävästi, jotta niistä saisi luolakoiria. Vertailukohtana itselläni on Nasu, Ruuti & Maisa, joiden kanssa homma eteni aikoinaan kohtuullisen lupaavasti ja ne osoittivat taipumuksia jonkin verran... Eikä niistäkään loputa sitten oikeita luola- tai koekoiria tullut.

Kiitos kaikille mukana olleille. Tämä on aina niin mukavaa ja antoisaa puuhaa, vaikka luolaominaisuuksien löytyminen cairneista on toisinaan kuin sitä kuuluisaa neulaa heinäsuovasta etsisi.

(Kuvissa pennut: tummempi Vauhti & vaaleampi Sohvi)

2 Comments:

  • At 5:52 ap., Blogger #krissenjutut -blogi said…

    Meidän "neula" lähettää terveisiä, olisi kyllä ihan mukavaa jos Suomen cairnit akaisivat oikeasti panostaa myös siihen, että koirat toimisivat siinä, mihin ne on tarkoitettu.
    Krisse ja Marilyn

     
  • At 8:28 ip., Blogger Anne said…

    Mukavaa, että Ärripurrit taas päivittyy. Kovasti ollaan käyty jo kurkkimassa kuulumisia.

    Sohvista on kasvanut teini, joka kärsii piestä murkkuilusta parhaillaan. Topakka tyttö, jota on siis jatkossakin tarkoitus vielä luolastoille.

    Vauhti olisikin mieluinen sulhasehdokas :) Pidetän tämä järjestetty liitto mielessä tulevaisuudessa...

    Mukavaa kevättalvea koko poppoollenne.

    Terv.
    Anne ja kettutyttö Sohvi

     

Lähetä kommentti

<< Home