Ärripurrit

keskiviikkona, marraskuuta 11, 2009

Pentunäytelmiä & serttijuhlintaa

25.10. oli jännä päivä, kun osallistuimme Lahden pentunäyttelyyn koko M-pentueen voimin. Tai ainakin melkein osallistuttiin =)
Näyttelyyn oli ilmoitettu kaikki neljä Ruutin & Jagon pentua, eli pojat Aapo & Eppu, sekä tytöt Pike & Rymy. Tarkoituksena oli esittää myös kasvattajaluokka (joka olisi ollut Ärripurrilan ensimmäinen)... Rymylle parkkihalli oli kuitenkin niin huono kokemus, ettei neitokainen ollut ollenkaan oma iloinen itsensä. Emme halunneet pahentaa tilannetta entisestään, joten Rymyä ei viety kehään asti lainkaan. Olimme neitokaisen käytöksestä hieman äimänä, koska se ei ole tähän asti pelännyt missään olosuhteissa mitään eikä ketään... ja parkkihalleihinkin on etukäteen tutustuttu. Mikä lie sen sitten saikin pois tolaltaan.
Onneksi sisarukset oli kuitenkin reippaina ja esiintyivät oikein iloisesti & mallikkaasti. Jagon omistaja Maija oli saapunut Kotkasta asti siskonsa Viivin kanssa pentuja katsomaan & esittämään. Tytöt handlasivat kehässä poikia ja Piken handlauksesta vastasi Jutta. Kasvattajan osuudeksi jäi tällä kertaa koirien kunnostaminen kehään ja jännittäminen kehän laidalla. Maijalle, Viiville & Jutalle sydämellinen kiitos handleriavusta!

Alla tuomari Paula Valakarin arvostelut kolmikosta ja muutama erittäin huonolaatuinen kuva. Valo-olosuhteet oli parkkihallissa sellaiset, ettei kuvaamisesta tullut mitään. Arvostelujen yhteydessä on kuitenkin kehnotkin kuvat kivemmat, kuin ei kuvia ollenkaan, joten......


Ärripurrin Menninkäinen (Eppu), om. Tuula Tuhkanen, Hki
"Erittäin hyväntyyppinen urospentu. Hyvät pään mittasuhteet. Hyvä luusto. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Hyvä häntä. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä turkinlaatu, mutta näyttelyyn saisi olla turkkia enemmän. Liikkuu ja esitetään hyvin."
PEK 3

Ärripurrin Mörökölli (Aapo), om. Hukan perhe, Lahti
"Erittäin hyväntyyppinen urospentu. Hyvä päänpituus. Hieman haja-asentoiset korvat. Hyvä kaula ja eturinta. Hyvin kehittynyt runko. Erinomainen häntä. Tehokas liikunta. Erinomainen karvanlaatu."
PEK 2, KP



Ärripurrin Mörrimöykky (Pike), om. Marja Ikonen, Hki
"Erittäin hyväntyyppinen narttupentu. Hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula ja eturinta. Rintakehä saa vielä kehittyä. Hyvä rungonpituus. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen häntä. Liikkuu hyvin. Erinomainen, karkea karva."
PEK 1, KP, ROP-PENTU

Näyttelytouhujen ohessa vietimme pentutreffejä piknikin merkeissä. Trimmipöydälle katettiin retkievästä ja siinä syödessä oli samalla tilaisuus höpötellä mukavia ja vaihtaa kuulumisia. Pennut sai leikkiä & painia yhdessä ja tähän karkelointiin Rymykin jo osallistui. Ilmassa oli jälleennäkemisen riemua - hauskaa nähdä pitkästä aikaa koko pentue yhtäaikaa temmeltämässä. Ihana näyttelypäivä, joskin vähän pitkä... yöllä oli siirrytty talviaikaan, mutta ärripurrilan kellot tikitti aamulla vielä kesäajassa. Olimme siis kepon kanssa näyttelypaikalla tuntia liian aikaisin... noloa mutta totta =)

Kiitos kaikille mukanaolleille, kun viitsitte ajella kauempaakin paikalle: Marja & Hane, Tuula & Make, Hukan koko perhe, Maija, Viivi & Jutta. Ihania olette!

Samaan aikaan Tiina osallistui tanskantuliaisen kanssa Tuuloksen näyttelyyn ja sieltä saatiinkin iloisia uutisia lisää. Junioripoitsumme voitti luokkansa ja sai ensimmäisen serttinsä. Hiphuraa!
Alla Matti Luoson arvostelut Legosta:

"Erittäin hyväntyyppinen ja hyvänkokoinen uros. Hyväilmeinen pää. Oikea purenta. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaulapituus. Sopiva luusto. Hieman lyhyt rintakehä. Sopivat kulmaukset. Hyvä hännänkiinnitys. Liikkuu hyvin. Hieman lyhyessä turkissa, mutta hyvä karvanlaatu. Erittäin hyvä käytös."
JUN ERI1, SERT

Kiitos Tiina hyvästä työstä poitsun kanssa!